Карусель

За два з половиною тижні моєї відсутності карусель пір року повернулася іще на дещицю, перевдягаючи вітрини, будинки і перехожих і добуваючи зі своїх сховків нові смаки. Після шумливого Хелоуїна, світ немовби почав трошки затихати, скручуючись клубочком біля каміну і вкриваючись кошлатим коциком. І там, у цьому затишному закутку, виходять зі схованок маленькі радощі, веселі і непосидючі, немов вогники на тріскучих полінах.

У цю пору року усе немов стає насиченішим, густішим. Аромати імбиру, гвоздики і кориці просочуються у запашні пироги, ситні супи, непоспішні свічки і навіть креми для рук. Повертаються на свої почесні місця на вітринах бляшані коробки із пряним печивом, веселі м’ячики хурми, спокусливі карамелізовані яблука і шоколадні зайчики у золотих обгортках. Все перевбирається в гарячо-гарбузові кольори, і від цього навіть незвично довгі і ранні ночі видаються світлішими.

А ще у Місто Янголів повертаються дощі. Вони ніколи не затягують свої відвідини і не засиджуються в гостях безпробудними тижнями, як це часто буває в інших частинах світу. Просто інколи заходять на горнятко імбирного чаю зі шматком яблучного пирога, і довго і щедро оповідають про свої літні мандри. І від їхньої присутності стає так спокійно і затишно.

Уже зовсім скоро родини збиратимуться за рясними столами у День подяки. На нашому столі вже красується яскраво-оранжева скатертина, дві маленькі фігурки індичок і чудесна квіткова композиція. За кілька годин на ньому з’являться витончені тарілки зі святкового сервізу, наповнені індичкою із журавлиновим соусом, начинкою із кукурудзяного хліба і мусом із солодкої картоплі. А на десерт у нас буде один дуже особливий смаколик, який уже чаїться в холодильнику, але що це - поки що великий секрет :)





















Comments

Popular posts from this blog

Валізи

Winter Time | Зимовий час

Достатньо для щастя | Enough for Happiness

PSL / Гарбузово-пряне лате

Скарбничка радощів

Хвилі

Something Cozy / Щось затишне

Treasure chest

Christmas in our hearts / Різдво у серці

Days of April | Дні квітня